Fokhagymás, sült sárgarépa (recept)



Ma egy nagyon finom, és egyszerű ételt osztunk meg veletek. Próbáljátok ki, és várjuk a kommenteket, kinek hogy sikerült, kinek hogy ízlik?

Hozzávalók:
  • 50-60 dkg sárgarépa
  • bors ízlés szerint (aki érzékeny rá, hagyja el)
  • 5 szál petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Répát pucold meg,vágd ketté, vagy több felé hosszában, ha vastagnak találod. Fokhagymát pucold meg, zúzd össze. Keverd össze az olíva olajat, sót, fokhagymát és a borsot. Répákat helyezd be a tepsibe (használd a sütőpapírt alatta), locsold meg a fűszeres olajjal, egy kicsit forgasd át az egészet. Fedd le fóliával. Előmelegített sütőbe 200 fokon kb. 45 percig kell sütni. (ellenőrizd, lehet kell még egy kis idő) A répa puha kell legyen és enyhén barna a széle, akkor jó. Sütés közben 1-2-szer át is lehet forgatni, ha kicsi a tepsi, esetleg kis vizet aláönteni (répától is függ, kell-e plusz víz). Én az utolsó pár percre leveszem a fóliát, ettől lesz igazán sült. 😊 Tálalásnál friss petrezselymet aprítok és szórok rá, istenien néz ki, és nagyon finom. Önmagában, de sültekhez is kiváló.



Megjegyzések