Milyen ütemű az egészséges fogyás?

Képtalálat a következőre: „weight loss”

Egészséges fogyásodat sok minden befolyásolja:
  • mennyi ideje étkezel rosszul 
  • hányszor zavartad meg a szervezetedet különféle fogyókúrákkal
  • milyen genetikai háttérrel rendelkezel
  • mennyit mozogsz, és mit
  • stb.
Szóval ez mind befolyásolja a jó választ. Tested akkor fog fogyni, ha minőségben megfelelő és elég táplálékhoz jut. Ha túl keveset eszel, vagy túl sokat, mind a kettő hízáshoz fog vezetni. Ha már anorexia van, az meg súlyos fogyáshoz, ami természetellenes.

Akkor fogsz fogyni, ha étkezésed megfelelő és mellé rendszeresen mozogsz. Túlsúly ellenére is szükséged van a mozgásra, talán még jobban, mint azt gondolnád.

Étkezésedet be kell állítani, ha nem tudod hogy kell, keress meg egy szakembert. Ha nem tudod, mit kellene mozognod, szintén. Az edzők komoly képzésen esnek át, így ha nem himi-humi edzőhöz mész, és őszintén feltárod minden gondodat, különböző szolgáltatásokat vehetsz igénybe. Keresd meg a magad emberét, és dolgozz vele együtt.

Mi minimum 2-3 alkalommal végzett testmozgást ajánlunk és ez maximum 6 alkalom legyen egy héten. Ez egy normál ajánlás munka melletti sporttevékenységre. Sportolók, különösen élsportolók más kategóriába esnek. :) 

Visszatérve az eredeti kérdésre, akkor milyen ütemű fogyás a jó, az egészséges? 
Amennyiben jó az étkezésed, és "jó edzést" választottál (neked mi a jó, neked kell tudni - ha a hatékonyságon múlik, mi a Tabata / HIIT edzéseket ajánljuk, de más is eredményes lehet), akkor a szervezeted elkezd reagálni. Ha eddig nem mozogtál, elkezd izmokat növeszteni. Ez először súlygyarapodást válthat ki. Amikor a szervezeted már konstatálja, hogy az edzések és az étkezések hosszú távon JÓK, akkor elkezdi a felesleges zsírt bontani, de csak egy idő után, ha tényleg változtatsz az életmódodon. Ezt felgyorsítani badarság, mert akkor a nehezen felépített izomhoz is hozzányúl. Ezért türelmesnek kell lenni. 

Kapcsolódó kép

Normál ütemű fogyás 0,5 kg -1kg közötti hetente. Ennél több általában izomvesztést is jelent. És minél kisebb a túlsúly, annál nehezebben megy le.

Még egy fontos dolog!
A fogyás üteme ingadozhat, sőt lehet, hogy meg is torpan. Ez normális! Ne akarj mindent egyszerre. A szervezeted folyamatosan reagál a Te döntéseidre, és ha végre úgy döntesz, hogy egészséges életmódra állsz át, akkor segíteni fog az elhatározásodban.

Szóval --> KITARTÁS! Komoly elhatározás, és hidd el menni fog! 😀


Megjegyzések

  1. Helló! Én csak annyi kiegészítést javasolnék, hogy a normál ütemű fogyáshoz írjátok oda, hogy hetente vagy havonta 0,5-1 kg. Köszike. Üdv Gyöngyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi. Igen hetente 0,5-1 kg közötti fogyás az átlagos. Persze itt is lehetnek kilengések egyénenként.

      Törlés

Megjegyzés küldése