A lapos has titkos receptje II.

Folytatjuk a sorozatunkat....

Képtalálat a következőre: „lapos has”Egyszerűen elég, ha kevesebbet eszünk, nem kell túlgondolni. Ez csak részigazság. Valóban nagyon fontos az étkezést kordában tartani, de itt mindjárt 2 hibát is el szoktak követni, az egyik a túl kevés kalóriabevitel, a másik a túl sok.

Jellemzően 700-1000 kcal között szokták azt mondani, "ha már ránézek valamire, hízok tőle" --> IGEN, mert túl kevés!!! Miután a szervezeted egy tartaléküzemmódba helyeződik, abszolút nem hajlandó JÓL működni. Ehhez ELEGENDŐ KALÓRIA SZÜKSÉGES!!!

A szükséges kalória mennyiségét elég könnyű kiszámolni. Van egy egészen egyszerű számítási mód, ami egészen jó eredményt ad vissza:



Hála Istennek megvan, mennyi az ideális testsúly, ez azonban még kevés, nekünk a szükséges kalóriamennyiség kell:

Egy egészséges, átlagos napi (nagyrészt szellemi) tevékenységet végző felnőtt embernek kb. 35 kcal energia bevitelre van szüksége testtömeg kg-onként.
Ezek után pedig, ha a súlyunkkal gond van, konkrétan több van, mint kellene, akkor itt jön a féligazság jelentősége, a bevitt kalóriát csökkenteni szükséges. Mi mínusz 500 kalóriát javaslunk:


Elérkeztünk a számításaink végéhez. Még itt is lehet rontani! Ez ugyanis nem tartalmazza azt a kalóriamennyiséget, amit esetleg lemozgunk. Tehát, ha edzésre mész, és ott kalóriát égetsz el, akkor annyival kell növelned a napi kalóriák számát, amennyit az edzéssel elégetsz.
Simán előfordulhat egy keményebb edzéssel, hogy annyit eszel, amennyi alapból szükséges, mégis fogysz. Ez azért van, mert magával "csak" az edzéssel mínuszba teszed az elégetett kalóriákat. Ha itt rontasz, és nem pótlod a kajálást, akkor viszont megint beállítod azt a nyavalyás 700-1000 kcal bevitelt! Szóval ne szórakozz a testeddel!

Ez optimális túlsúly esetén, de bűncselekmény ideális testsúllyal rendelkezőknél, ugyanis ilyenkor ők sajnos elsportolják a még rajtuk lévő zsírt, és sokszor már csak a mellen van némi zsír, hiszen az inkább zsírszövet (nők esetében, férfiak egyszerűen nem izmosodnak). Erre tessék figyelni, és okosan táplálkozni. Ami étkezés jó volt túlsúly esetén, már nem jó az ideális súly esetén!

folytatjuk....


Ha szeretnél velünk edzeni, 2 programot ajánlok a figyelmedbe, ha nem tudsz személyesen jönni edzésre:

Szőlő csomag (3 darab 1 órás edzésvideó 1 havi edzéstervvel)

28 napos CENTIVÁGÓ program (28 napos programcsomag számos kiegészítő elemmel)


Megjegyzések