Időhiány ... Kinek mondasz NEM-et





Sziasztok!


A mai napon a videóm kicsit eltér a szokásostól, máshová terelődik a mai napon a hangsúly. Kettő dolog miatt (nyilván engem is érnek benyomások, és ezt tovább szeretném adni nektek.)

  1.  Rengeteg kifogást kapok mostanában hogy ki miért nem jár edzésre vagy 
  2. ki miért nem tartja be a diétáját, miért nem csinál meg bizonyos dolgokat,
amikről tudja, hogy meg kellene csinálni.

Nehéz ez az élet, ugye, mert nem áll mögöttünk se apukánk, se anyukánk, se senki, aki üsse a hátunkat és mondja hogy mit kell csinálni. Ha mégis áll, az hót ziher, hogy tényleg ellenálló partizánként, mint egy tinédzser, direkt betartasz az illetőnek.

Összességében azt tudom neked mondani, hogy a legnagyobb vesztes mégis csak te leszel hosszú távon, mert kivel is tolsz ki, hogyha valamit nem csinálsz meg, amit meg kellene csinálni, amiről tudod hogy te neked szükséged lenne rá?

Nem nekem, nem annak aki szól, nem a férjednek, nem a munkatársadnak, nem a barátodnak, hanem neked. Igazából baromi nagy veszteség fog érni téged, ugyanis kudarcélménnyel fog ez párosulni. Ugyanis megint lesz valami, amit te nem csináltál meg!

És azt nem tudom, hogy ezt te hogy fogod elrakni az emlékeidbe, de ez nagyon nagyon rossz lesz.

Olyan könnyű kifogást keresni.. "most fáj a térdem", "fáj a lábam", "el kell vinni a gyereket az óvodába" "a főnököm berendelt plusz munkára", és az Isten tudja még milyen kifogások vannak, tényleg, számtalan.. "ki kell menni a temetőbe"... Nem is tudom, válogatott kifogások vannak.

Azért nevezem ezeket kifogásoknak, és nem másik kötelezettségnek, mert te tudod, hogy mit kell megcsinálnod, arra mennyi időd van. Nem lehet a nap 24 órájából 26-ot dolgozni, abból maximum egészségesen 10-12, 16-al még kibírod valahogy, de az a 8 óra pihenés létfontosságú, még akkor is, hogyha nem alvással töltöd el, hanem mondjuk 6 óra pihenéssel, 2 óra szociális tevékenységgel, mert meg kell fürdened, ugye, enni kell, eceterá eceterá, gyerekekhez hozzászólni, asszonykát megpuszilni...

Mégis azt gondolom, hogy ha túlvállalod magad, az is igazából a te hibád, és hogy ha mindenkinek mindenre igent mondasz, akkor valakinek nemet kell mondani. Tudod ki lesz az a valaki? Te magad. És ki lesz a legnagyobb vesztese annak, hogy te nem mondtál nemet, azaz hogy "nem fér már bele az időmbe, ne haragudj"? Hát, ugye megint csak terólad van szó....

Úgyhogy én azt gondolom, hogy kifogások helyett oszd be az idődet úgy ahogy kell, ahogy NEKED kell, ahogy NEKED jó, és ahogy NEKED szükséges.

Ha szükséges eljárnod edzésre, ha szükséges diétázod, akkor tartsd be, TE MAGAD miatt, és ne énmiattam, ne az anyucikád miatt, ne akárki miatt, mert az egyik legfontosabb személy a te életedben TE vagy. Te magaddal töltöd a nap 24 óráját, te magaddal beszélgetsz napközben gondolatban, reggel mikor felkelsz, te nézel a tükörbe, te mondod magadnak "ahh, hogy nézel ki".. Jó?

Mi lenne ha egyszer azt mondanád, hogy "Hm, ez a nap is de klassz!" Én azt kérem, és azt tanácsolom neked, hogy minden napod úgy kezdődjön, hogy büszke legyél magadra, szeresd magad, és alig várjad, hogy "de jó, már megint végre elmehetek dolgozni", "a legjobb munkát csinálom", "a legjobb edzést csinálom", "szeretem amit csinálok", "de jó mindjárt találkozok a barátaimmal", "eszek egy jót, de ugye nem egészségtelen kaját, mert hogy diétázok" De mégis csak jó ez az élet! És ha jó ez az élet, akkor tudod élvezni!😀



Pusszantalak benneteket, ez az én gondolatom mára.


Amennyiben azt gondolod, ez segítene másnak, oszd meg nyugodtan. 


Ha szeretnél velünk edzeni, 2 programot ajánlok a figyelmedbe, ha nem tudsz személyesen jönni edzésre:

Szőlő csomag (3 darab 1 órás edzésvideó 1 havi edzéstervvel)

28 napos CENTIVÁGÓ program (28 napos programcsomag számos kiegészítő elemmel)




Megjegyzések