Ha már unod a húst - egyél mást II.

A fenti címmel már osztottunk meg receptötletet. Most ismét kaptok egy alternatívát a húsevés helyett.

Kihangsúlyozzuk, hogy az általunk megosztott ételek kipróbált receptek, és jó matekozás mellett beépíthetők az étrendbe, még akkor is, ha panír van rajta, stb. Önmagában a szénhidrát pedig nem az esküdt ellenségünk, hanem létfontosságú eleme az étkezésnek.

Szénhidrát:
Fogyassz naponta 1,5-2 gramm szénhidrátot testsúly kilogrammonként!
Ha rendszeresen, heti 2-3-4 alkalommal edzel, akkor minimum napi tápanyag-beviteled 30-40%-át szénhidrátokból fedezd. Válassz lassan felszívódó szénhidrát forrásokat (barna rizs, a bulgur, a zabpehely, a zöldségek, kiőrlésű gabonafélék). A szénhidrát teljes megvonása a szervezettől könnyen átfordulhat az ellenkezőjére, mint amit el szeretnél érni. A szénhidrátok töltik fel az intenzív edzés során lemerült glikogén raktárakat, amik az izomszövetek épüléséért felelősek (!) - szóval nem ellenség. Egyél eleget belőle is.

Mai recept alapanyaga a gomba, ami kiváló fehérjeforrás, másik alapanyaga pedig a padlizsán. A padlizsánt tojászöldségnek is szokás nevezni, és számos előnnyel jár a fogyasztása. Emésztést serkenti, és jótékonyan hat a májfunkciókra. (részletesebben majd egy másik cikkben...)

Szóval csak ajánlani tudjuk! 



Rántott gombafejek és padlizsánkarikák



Hozzávalók:

  • 50 dkg  fehér csiperke gomba
  • 1 közepes padlizsán
  • 2 db tojás
  • kevés lisz, panírmorzsa
  • só, fűszerek
  • zsiradék
Elkészítés:
Készítsd elő a gombát és a padlizsánt. Padlizsán kb 1-1,5 cm-es karikákra vágd. Készíts palacsintaalapot, ebbe tedd a fűszereket, amit használsz. Forgasd fele a zöldségeket és felhevített olajban közepes lángon világosbarnára süsd.
Én mellé párolt rizst (1 marék) és jókora adag salátát kínáltam a családnak. Isteni volt!


Egészségetekre!😁

Megjegyzések